Z hľadiska Gorily máme spomedzi starších strán najčistejšiu kandidátku

03.02.2012 Bratislava

Bratislava 3. februára (TASR) - Kandidačná listina strany SMK je z hľadiska Gorily najčistejšia zo všetkých starších strán na Slovensku. Na dnešnej tlačovej besede to vyhlásil líder strany József Berényi s tým, že nikto na kandidátke strany sa v údajnom spise nespomína.

SMK pasívne podporuje protest Gorila vrátane jeho požiadaviek. Protestujúci požadujú napríklad posun termínu parlamentných volieb z marca na september či odstúpenie osôb spomenutých v Gorile z politických funkcií a kandidátok. \"Súhlasíme so všetkými požiadavkami. Ak to prispeje k očiste politického a straníckeho života, okrem SMK, lebo táto očista u nás už prebehla, tak aj s odsunom parlamentných volieb,\" podčiarkol predseda SMK.

Podľa strany sú ciele protestu stanovené podľa súčasných potrieb očisty verejného života. \"Pred 20 rokmi sme neboli na Námestí SNP preto, aby finančné skupiny riadili tento štát, ale preto, aby politické strany riadili tento štát,\" zdôraznil Berényi. Dodal, že v roku 1989, keď bol univerzitným študentom, sa podarilo zbaviť nadvlády jednej strany. \"Dnes je najväčšou výzvou pre mladých ľudí očistiť súčasnú politickú štruktúru tak, aby politické strany fungovali nezávisle, aby rozhodovali v prospech ľudí, nie na základe požiadaviek silných finančných skupín.

Na základe informácií zo spisu Gorila sa očista verejného života a boj proti korupcii stali druhou prioritou volebného programu SMK.
 

Vyberte región